דלי הידרופוני למתחילים ב6 שלבים פשוטים | מדריך
שיטת קרטקי (Kratky) המכונה גם “הידרופוניקה פסיבית”, הומצאה ע”י ברנרד קרטקי מאונ’ הוואי בשנת 2009 והיא מאפשרת גידול של ירקות עלים ללא צורך בחשמל או חיבור למים.
ב2023 הפסקתי למכור מערכות הידרופוניות, אבל את הידע אני שמח להמשיך לחלוק 🙂 לרכישת מערכת אני ממליץ על ליבינגרין. מוזמנים גם לבדוק את האדניות שלנו, הם מושלמות לגידול ירקות
השיטה מאפשרת להציב עציץ הידרופוני עם מים ודשן, ולחזור אחרי חודש בשביל קטיף – ללא כל תחזוקה שוטפת. במהלך הגידול הצמח שותה מים מתמיסת הגידול ומפלס המים יורד, מה שחושף את השורשים לאוויר ומאפשר להם לנשום:
מכיוון שהשורשים שנחשפו לאוויר נמצאים בתוך חלל אטום וחשוך, האוויר סביבם לח מאד והם לא נצרבים ומתייבשים אלא מתאימים את עצמם והופכים לשורשי אוויר. מסיבה זו לא ניתן להוסיף מים לעציץ ההידרופוני מרגע שתהליך הגידול התחיל: שורשי האוויר שהתפתחו יירקבו אם יחזרו לסביבה מימית.
יתרונות השיטה:
- עלות התחלתית נמוכה
- ניתן לבנות לבד את העציץ ההידרופוני בקלות ומחומרים זמינים
- ניתן למקם את העציץ בכל מקום עם שמש ללא תלות בשקע חשמל
- בניגוד לעציץ רגיל, אין צורך להשקות או לעשב
- חסכון ניכר במים בהשוואה לעציץ רגיל
חסרונות השיטה:
- ניתן לגדל בעיקר ירקות עלים
- כמעט ולא ניתן לגדל בעונת הקיץ
- קצב הצימוח נמוך בהשוואה לשיטות הידרופוניות אחרות
הוראות הבנייה
החומרים הדרושים:
1.
קדחו 3 או 4 חורים במכסה הדלי. מומלץ להרכיב את המכסה על הדלי בזמן הקידוח
2.
מלאו את הדלי במים עד לגובה שבו כוסות הרשת טבולות כ 1 ס”מ במים
3.
הוסיפו דשן הידרופוני ומוריד חומציות, תוכלו ללמוד איך לאזן תמיסת גידול הידרופונית במאמר הבא
4.
הניחו את כוסות הרשת ומלאו אותן בטוף או הידרוטון
5.
מקמו את הדלי בשטח עם 4 שעות שמש לפחות, והוסיפו שתיל בכל כוס. שימו לב שהשתיל נמצא בגובה הטוף ולא מתחתיו.
6.
חזרו אחרי 4-6 שבועות כדי לקטוף את התוצרת שלכם, בתיאבון!